BK Zagreb novi prvak Hrvatske

BK Zagreb novi prvak Hrvatske
14. srpnja 2011.

Od BK Zagreba se očekivalo da će biti veoma težak protivnik jer je okupio kvalitetnu momčad za ovu sezonu gdje su glavne uloge imali igrači koji igraju baseball 20 i više godina tako da je iskustvo igranja bilo na njihovoj strani dok je individialna kvaliteta bila na strani Nade SSM.

Već u prvoj utakmici moglo se vidjeti da će ovo biti zanimljiva serija. Utakmica u kojoj je sve do zadnje izmjene izgledalo kao laka pobjeda BK Zagreba pošto su prije posljednjeg napada Nade SSM zagrebaši vodili 10:5, ali Nada SSM se budi i rade 5 bodova te vode utakmicu u produžetke. U produžetcima Nada SSM je imala šansu da uzmu prvu pobjedu, ali nisu je iskoristili što se nebi moglo reći za BK Zagreb koji je svoju odmah iskoristio i došao do prve pobjede u seriji koja se igrala na četiri pobjede.

U drugoj utakmici Nada SSM - Split započinje utakmicu odlično i vodi u trećoj izmjeni sa 5:0, ali kao da su mislili da će lako do pobjede (što je inače nemoguče u bilo kojem sportu) trener Zagreba mijenja početnog bacača za Dean Marina koji je uspješno zaustavio inače jaki napad Nade SSM. Do kraja utakmice na terenu smo mogli vidjeti samo jednu momčad i to BK Zagreb koji je uzeo zasluženo drugu "darovanu" pobjedu konačnim rezultatom 17:6.

Finalna serija nastavila se za dva dana u Zagrebu i kada se mislilo da Nada SSM - Split ne može gore odigrati utakmicu na brdu se za BK Zagreb našao Mike Hartley koji je primio samo četiri udarca kroz cijelu utakmicu te uzeo vrijednu treću pobjedu za Zagreb i to rezultatom 12:2. Svaka čast za čovjeka koji ima 50 godina dok je kod gostiju iz Splita startao neiskusni i mladi Andrija Jakšić (18 godina) koji se doslovno raspao u drugoj izmjeni kada prima četiri boda te ga mijenja "ranjeni lav" Matko Dabo koji je unatoč ozljedi i porazu odlično odradio utakmicu do kraja.

U četvrtoj utakmici za koju su večina zagrebaša mislili da je zadnja u finalnoj seriji Nada SSM - Split odlučila je da napokon pokaže odličan baseball koji su igrali kroz cijelu sezonu. Kroz cijelu utakmicu domači i gosti su se izmjenjivali u vodstvu, a kada je domačin več počeo da slavi i to pri rezultatu 7:5 za BK Zagreb u devetoj izmjeni igrači Nada SSM - Split ulaze u taj posljednji napad totalno neopterečeni i rade nedostižnih pet bodova za 10:7 za prvu pobjedu u finalnoj seriji.

Povratkom finalne serije u Split Nada SSM imala je priliku da smanji rezultat u utakmicama na 3:2, ali taj dan sve je bilo na strani Zagreba. Nada SSM - Split započinje furiozno te je veoma brzo povela sa 3:1. Zagreb se ne predaje i želi po svaku cijenu završiti seriju pobjedom u ovoj utakmici što im je obrana Nade SSM nizom neshvatljivih pogrešaka i omogučila. Spličani su ne samo dopustili da se Zagreb vrati u igru već i da povede sa 5:4. Nada SSM još se jednom vraća na 5:5, ali Spličani kao da su očekivali da će se pobjeda desiti sama od sebe. Do kraja utakmice BK Zagreb bježi na 9:5 dok Nada SSM još jednom pokušava napraviti preokret u devetoj izmjeni, ali kako kaže stara poslovica "kasno Marko na Kosovo stiže".

Kada povučemo crtu nad dosadašnjim dijelom sezone nemožemo biti nezadovoljni jer imamo prvake u kadetskoj i junioskoj kategoriji, a i više je nego vidljiv pomak u organizaciji i kvaliteti treniranja kao i igranja.

Nada SSM - Split odlazi na zasluženi odmor do 8. kolovoza kada započinju pripreme za nadolazeće izazove u Kupu Hrvatske, završnici Inter lige i u drugom krugu kvalifikacija za Ligu prvaka koji se odigravaju u Brnu, Česka. [gs]
© Copyright BK Nada SM Split 2016