Izvještaj nepoznatog promatrača...

Izvještaj nepoznatog promatrača...
22. June 2011.
Nada SSM Split - Olimpija Karlovac 3:4 (0:1)

U rastrganoj utakmici karlovacka ekipa je podsjetila na onaj stari Karlovac koji strpljivo čeka svoju priliku i dočekali su je. Osim bacača Karlovca Maria Zdelara koji je svoj posao odradio odlično istakao se veteran karlovačkog bejzbola Neven Špoljaric - Zizi. Očito je da i minuli rad ima svoje mjesto kod boga bejzbola.

Što se tice igrača Nade SSM ova utakmica je za što brži zaborav. Sve što su pokazali ravno je nuli. Neki se očito još uvijek nisu vratili iz Grčke jer teško je povjerovati da se može ovako loše odigrati. Od bacanja do udaranja koje je cijelu sezonu držalo Nadu SSM u pobjedničkom nizu. Ekipa Olimpije nije bolja niti od bugarske niti od rumunjske ekipe sa kojima su se splitski igrači lakočom obračunali. Znači problem je u nećemu drugome. Reklo bi se da je utakmicu dobila ona ekipa koja je više željela pobjedu dok su igrači Nade SSM mislili da se utakmica može dobiti sama od sebe. Pouka prve utakmice je bahatost se ne isplati. Ali baš nikada. Neki su mislili da se Kaptol ne može ponoviti, ali ponovio se i to ne bez razloga.

Nada SSM Split - Olimpija Karlovac 14:6 (1:1)

Od samoga početka Nada SSM postavila se dominantno i stavila stvari na svoje mjesto. U niti jednom trenutku pobjeda nije dolazila u pitanje. Za domačina na brdu zapoceo je Marin Tadić, a završio Mladen Sasso. Obojica su odradili solidan posao dovoljan za pobjedu uz to napad se napokon probudio i napravio dovoljan broj bodova. Zabilježena su i dva homerun-a. Za Nadu SSM Dario Colović, a za Olimpiju Karlovac Aleksandar Vucković. Spličani su za pravo čudo otkrili da u baseball-u postoji i taktika, a ne samo "nabij ako možeš". Bilo je krađi baza, bunt-ova, fintiranja bunt-a i koje čega još svega onoga što je nedostajalo u subotnjem porazu. Moglo je i više, ali pobjedi se ne gleda u zube. Karlovčani su odigrali solidnu utakmicu, ali ovaj put splitska ekipa više je željela pobjedu. Izgledalo je kao da su se zadovoljili sa jednom pobjedom u gostima. Neprestano su bili nedorečeni kako u napadu tako i u obrani. Pokušavali su sa neprestanim prigovaranjem sucima ali na taj način se nikoga ne može pobijediti.

Polufinalna serija je 1:1 i nastavlja se slijedeči vikend u Karlovcu.

Formula za pobjedu je KRV, ZNOJ i SUZE.
© Copyright BK Nada SM Split 2016