Nada SSM - Split i dalje neporažena

Nada SSM - Split i dalje neporažena
23. svibnja 2011.
U subotu na brdu za goste se našao neugodni lijevak Marin Farkaš koji je uspio zadržati splitski napad na dva boda do 6. izmjene kada Nada SSM Split uspješno lomi obranu gostiju i prisiljava trenera gostiju Aleksandra Bekića da promjeni Farkaša poslije homerun udarca Ivana Račića (2H, 1HR) i uvede Danijel Levaka koji se uopće nije snašao protiv probuđenog napada domačina koji mu radi četiti boda do kraja utakmice i to predvođeni Tonćem Jurjevićem za konačnih 8:3 . Treba pohvaliti veoma dobru prestavu Marin Tadića (6IP, 3ER, 9H, 1BB, 1K) na poziciji bacača koji se brzo snašao protiv udarački agresivne Vindije te ih zadržao zajedno sa odličnom obranom na tri boda sedam izmjena kada ulazi "nedodirljivi" Jadran Dadić (3IP, 0ER, 2H, 1BB, 5K) koji je zatvorio utakmicu ne primivši boda u posljednje tri izmjene. U odličnoj utakmici pred dosta gledatelja vrhunsku obrambenu predstavu toga dana imali su kapetan Tonći Jurjević i Josip Pribilović.

U nedjelju potpuno ista utakmica protiv Gorana Streleca koji je uspješno zadržao odlični napad Nade SSM Split samo četiri izmjene kada mu Filip Berecka (3H, 2HR, 3 RBI) udara homerun te usmjerava utakmicu prema pobjedi. Za neizvjesnost se pobrinuo Matko Dabo (7IP, 8ER, 8H, 7BB, 8K) koji se nikako nije snašao na brdu toga dana, ali za kraj domačini su imali uvijek raspoloženog veterana Mladen Sassa koji uspješno zatvara utakmicu usprkos pogreškama splitske obrane koja u nedjelju nije bila ni blizu subotnje predstave osim Josipa Pribilovića i povratnika iz Amerike Daria Colovića koji je imao i udarački dan sa tri udarca. Nakon punih baza i primjenih sedam bodova u četvrtoj izmjeni trener gostiju mijenja Streleca i ponovo uvodi D. Levaka kojem je Filip Berecka "objasnio" tko je ovdje bolja momčad udarivši u 8. izmjeni svoj drugi homerun na utakmici i zajedno sa Marijan Tomašićem (4H, 4 RBI) "zacemetirao" 10 pobjedu u Inter ligi i doigravanju za play-off Hrvatske baseball lige.

Također ovo je bila 12 pobjeda u nizu ovog proljeća što je dobra uvertira za nastavak sezone koju Nada SSM - Split nastavlja u kvalifikacijama za Ligu prvaka koje se odigravaju u Ateni, Grčka od 30. svibnja do 4. lipnja.[gs]

Za uspješan vikend pobrinuli su se kadeti Nade SSM - Split pobjedivši glavne konkurente za prvaka Hrvatske Vindiju Varaždin sa 14:3 i 17:3.

Rezultati Inter lige:

Grupa Sjever:

Apollo Bratislava - Slepwalkers Szentendre 11-16, 7-1 
Aeros Erd - Slovan Bratislava 4-18, 4-10 
Rascals Janossomorja - Fighting Flies Bratislava 8-5, 4-3

Grupa Jug:

Nada SSM Split - Vindija Varaždin 8:3, 14:9
Olimpija Karlovac - Vojvodina Novi Sad 16:2, 14:1
Beograd 96 Beograd - BK Zagreb 5:15, 4:11
© Copyright BK Nada SM Split 2016