Nada SSM Split prvak Hrvatske 2012.

Nada SSM Split prvak Hrvatske 2012.
01. kolovoza 2012.
U finalu Nada SSM Split pobjedila je Olimpiju Karlovac (11. puta prvak Hrvatske) 4:1, ali nije bilo lako kako rezultat pokazuje.
Prva pobjedu u seriji uzela je Olimpija Karlovac i to u devetoj izmjeni. Karlovac je rano poveo sa 1:0 u prvoj izmjeni, do 5. bilo je 2:0 za Karlovac, ali Split se probudio u sedmoj izmjeni i proizveo dva poena za izjednačenje. Ali u devetoj izmjeni sa dva izbačena igrača i trkačem na drugoj Neven Špoljarić udara walk off za vodstvo u seriji od 1:0.
U drugoj utakmici Nada SSM Split pobijedila je 16:7, ali Olimpija je vodila sve do osme izmjene sa 5:3, kada je Split proizvodi 13 poena sa 10 udaraca u posljednje dvije izmjene i izjednačava seriju na 1:1.
Serija se nastavila u Splitu u utorak i srijedu gdje je ispred domaće publike Nada SSM Split odigrao dvije utakmice za pamćenje. U trećoj utakmici bacač Nada SSM Split Mladen Sasso (veteran Europskog baseballa) sa 44 godine u osam izmjena dozvoljava svega jedan poen i pet udaraca Karlovcu dok je na drugoj strani karlovački starter Slobodan Gales dobiva šest poena i 12 udaraca u osam izmjena.
U četvrtoj utakmici Nada SSM Split odlično započinje i do treće izmjene ima vodstvo od 4:0, ali u izmjeni Karlovac proizvodi četri poena i uspijeva dovesti igru na početak. U sljedećoj izmjeni Nada SSM Split započinje "uragan" sa solo homerunom Ivana Račića, a do kraja utakmice proizvodi još pet poena za treću pobjedu u ovoj seriji s rezultatima 10:6.
Serija se vratila u Karlovac za petu utakmicu u kojoj Nada SSM Split odmah u prvoj izmjeni proizvodi pet poena, u četvrtoj izmjeni je nedostižnih 9:2. Utakmica je završila sa visokom pobjedom od 15:2 za novog hrvatskog prvaka Nadu SSM Split.[gs]
Rezultati 21. finala Hrvatskog prvenstva:

Olimpija Karlovac – Nada SSM Split 3:2 (1:0)
Olimpija Karlovac – Nada SSM Split 7:16 (1:1)
Nada SSM Split – Olimpija Karlovac 6:1 (2:1)
Nada SSM Split – Olimpija Karlovac 10:6 (3:1)
Olimpija Karlovac – Nada SSM Split 2:15 (1:4)
© Copyright BK Nada SM Split 2016