pogled sa Olimpa

pogled sa Olimpa
07. June 2011.

 Nakon odlično odigranog turnira u Ateni na kojem smo pokazali odličan baseball i visoki stupanj ozbiljnosti na terenu polagano se vračamo svakodnevnici. 18. i 19. lipnja na Starom Placu očekuje nas doigravanje za prvaka Hrvatske protiv pobjednika serije Olimpija Karlovac - Kaptol Zagreb. U seriji tko prije dvije pobjede Karlovac vodi sa 1:0

Prije nastavka prvanstva osvrnuo bi se na Atenu grad u kojem nikad ne pada kiša gdje se Nada SSM - Split osjećala kao kod kuće.

Usprkos tome što smo sve utakmice igrali u 12 sati na 30 stupnjeva teške sparine, vrhunski pripremljeni igrači Nade SSM od strane trenera Ivana Račića u tome nisu vidjeli problem.

U tako dobro posloženoj ekipi trenera Ivana Račića koji je uz odlično vođenje ekipe osvojio i nagradu za najboljeg udarača teško je izdvojiti nekog posebno jer ovo je bio primjer pobjede ekipnog rada. Od vrhunskih predstava nedodirljivog Jadrana Dadića koji je dopustio samo jedan bod u dvije utakmice, Matka Dabe koji je proglašen najboljim bacačem turnira sa ERA 0.00, Marina Tadića koji je odlično surađivao sa obranom u teškim trenucima protiv odličnih Bugara, Marina Farkaša koji je odlično posudio ruku protiv umišljenih Rumunja, Ivu Vukosava koji je odigrao pet utakmica bez odmora na poziciji hvatača uz vrhunsko dirigiranje obranom Nade SSM zajedno sa kapetanom Tonćem Jurjevićem koji je stvorio zid u kombinaciji sa Juricom Cukrom na lijevoj stani infielda, dok smo na desnoj strani imali nastavak zida sastavljenog od Filipa Berecke i Josipa Pribilovića i letački raspoloženo vanjsko polje u kojem su igrali Dario Colović, Goran Šupraha i Ante Ćurković. Također na uvjek nasmijanoj klupi bili su Petar Zanki i Mislav Tomić koji kad je najviše trebalo pomogao treneru Ivanu Račiću.

 Tajniku Sergiju Vujnoviću veliko hvala na vrhunski organiziranom putovanju i zabavi u prijestolnici bogova i čestitke na osvojenom "bibldonu" protiv najiskusijeg od svih iskusnih Mladena Sassa koji ga je dobio u predigri "u lubanju" rezultatom 3:0. [gs]

  

Za rezultate i statistiku Kvalifikacija Lige prvaka pogledati ovdje, a za osvrte i izvještaje veselog tajnika ovdje.

© Copyright BK Nada SM Split 2016