Pregažen Beograd

Pregažen Beograd
31. svibnja 2011.
Splićani su ovu utakmicu počeli još žešce nego protiv Grčkog prvaka. U prvoj izmjeni je na semaforu stajalo visokih 6-0 za Nadu SSM. Na tribinama je bila i delegacija hrvatskog velepolanstva na čelu sa veleposlanicom Cvjetković. Kada se mislilo da utakmica odlazi u slijepu ulicu za beograđane igrači Nade SSM su napravili sve da ih održe na životu sljedećih nekoliko izmjena. Pristup "lako čemo" u niti jednom trenutku nije dovodio pobjedu u pitanje, ali ostaje gorčina zbog veoma indolentne igre kroz 2,3,4 i 6 izmjenu gdje osrednji bacači Beograda zadržavaju napad Nade SSM bez nekog velikog truda.

Bilo bi bezobrazno ne pohvaliti igrače Nade SSM nakon pobjede od 10 razlike u 7 izmjena, ali kada se zna da je utakmica po svemu prikazanome trebala završiti u petoj izmjeni nikako ne možemo biti zadovoljni. Beograđani su igrali sa slabijom postavom jer se očito pripremaju za utakmice protiv Bugara i Grka što i nije loša taktika. 
Za Nadu SSM je na mjestu bacača Matko Dabo ostvario pobjedu, mada je zabrinjavajuće to što je bez potrebe bacao više pitcheva no što je bilo potrebno (117), ali zadovoljavajuće je bilo što je bacao 82 mph. Da je ovu brzinu uspio zadržati više od dvije izmjene bili bi još i sretniji. 
Napad Nade SSM solidno je odradio svoj posao. Uz već standardne Daria Colovića i Gorana Šuprahu istakao se Ivan Račić koji je u 7. izmjeni udario udarac za tri baze (triple) preko srednjeg vanjskog čime je utakmica praktički i završena. Nakon toga je još Colović udario za zadnji bod kojega je postigao Račić. S obzirom da znamo mnogo bolje očekujemo više u narednim utakmicama u kojima će biti potrebno malo više koncetracije. [sv]
© Copyright BK Nada SM Split 2016