Pregažen prvak Srbije

Pregažen prvak Srbije
09. svibnja 2011.
U dobrom ozračju pošto je Split slavio svog zaštitnika svetog Duju i sa dobrim brojem gledatelja (hvala Vam od srca) momčad Nade SSM - Split nije htjela da im nešto pokvari ovaj dan. Goste iz Beograda mogli smo vidjeti samo u prvoj izmjeni kada osvajaju prvi i jedini bod ovog vikenda i toliko ne svojom zaslugom koliko greškama splitske obrane. Na brdu svoj posao vrhunski odrađuje veteran Mladen Sasso (5 inn, 8 K, 4H, 0 ER) koji ponovo pokazuje da što si stariji da si bolji, dok je u napadu Nada SSM - Split pokazala "moć udaranja" sa 19 udaraca i doslovno su pregazila prvaka Srbije. U "mazanju protivnika" predvodio je Goran Šupraha sa tri udarca za dvije baze (double) i Jurica Cukar (napokon) sa dva udaraca za dvije baze.

Konačni rezultat od 21:1 u pet izmjena (utakmica se prekida nakon pet izmjena ako je razlika veća od 20 bodova) dobar je pokazatelj razlike kvalitete hrvatskog naspram srpskog baseball-a.

U nedjeljnoj utakmici malo opuštenija atmosfera (igralo se u 11 sati) gdje se u pobjedi od 15:0 najbolje snašao Ivo Vukosav koji je predvodio napad Nade SSM sa dva udarca i 3 RBI i ponovo Jurica Cukar sa 2 double i 1 RBI. Bacački dio posla odlično odrađuje Marin Tadić (7inn, 7K, 2H, 0ER) zajedno sa nepogrešivom obranom koju je dobro koordinirao hvatač (catcher) Ivo Vukosav.

Veliko hvala brojnoj publici i pozivamo vas 14. i 15. svibnja na dupli program protiv Olimpije Karlovac. U subotu u 9 sati kadeti Nade SSM - Split igraju sa vršnjacima iz Karlovca , a seniori će svoju utakmicu odigrati u 12 sati, dok u nedjelju kadeti igraju u 11, a seniori u 15 sati. Najmlađi uzrast splitskog baseball-a u subotu putuje u Karlovac na 1. turnir prvenstva Hrvatske za mladež gdje će odmjeriti snage protiv Vindije Varaždin, Olimpije karlovac, BK Zagreba, Novog Zagreba, Vindi Iso sporta i Medvednice Zagreb.[gs]

Rezultati Inter lige:

Grupa Sjever:

Rascals Janossomorja - Apollo Bratislava 11:4, 11:1
Slepwalkers Szentendre - Aeros Erd 20:7, 17:0
Slovan Bratislava - Fighting Flies Bratislava 12:2, 3:15

Grupa Jug:

Nada SSM Split - Beograd 96 Beograd 21:1, 15:0
BK Zagreb - Olimpija Karlovac 3:0, 12:6
Vindija Varaždin - Vojvodina Novi Sad 19:1, 20:1
© Copyright BK Nada SM Split 2016