Sistematski pregled: mjesec Travanj

Sistematski pregled: mjesec Travanj
25. travnja 2012.
Prošao je mjesec u kojem je Nada SSM - Split igrala promjenjivo; od vrhunskih poteza do početničkih pogrešaka i osrednjih predstava. Naravno sve to možemo pripisati razdoblju uigravanja za nadolazeće ispite i izazove u Inter ligi u kojoj Nada SSM - Split započinje kod Olimpije Karlovac (2. i 3. svibanj), a završava u Blagoevgradu (2. i 3. lipnja) ili kao pripremu za Ligu prvaka koja se odigrava u Attnangu u Austriji (11-16. lipnja), ali je jedno sigurno da Nada SSM Split mora biti spremna za doigravanje za prvaka Hrvatske u lipnju i srpnju.

U ovom "pripremnom razdoblju" Nada SSM - Split ostvarila je polovičan uspjeh odigravši u Hrvatskoj baseball ligi pristojan baseball za ovaj dio sezone, dok je pala na jedinom ozbiljnom ispitu i to kod starih poznanika BK Zagreba u 1/4 finalu Kupa Hrvatske. BK Zagreb je po tko zna koji put u zadnjih godinu dana pobijedio Nadu SSM - Split u bitnoj utakmici.

Da bi mjesec Travanj 2012. ipak ostao u dobrom sjećanju pobrinuo se Matko Dabo koji je zajedno sa obranom Nade SSM - Split 1. travnja 2012. odigrao Perfect game (utakmica u kojoj protivnik nije uspio osvojiti niti jednu bazu) prvi u 38. godina dugoj povijesti kluba. Koliko je to teško kazuje podatak da je u 110 godina povijesti Major League Baseball (američka profesionalna liga) odigran svega 21 Perfect game (godišnje se odigra oko 5000 utakmica). [gš]

 
© Copyright BK Nada SM Split 2016