Trojanski konj opet jaše Grčkom

Trojanski konj opet jaše Grčkom
30. svibnja 2011.
Nakon 26 satnog putovanja u kojemu smo imali niz zanimljivih situacija stigli smo u prijestolnicu antičkog svijeta Atenu. Putem smo shvatili da se na put ne može ići sa neregistriranim vozilom. Nakon toga smo vidjeli Budvu gdje nam je neki gazda nočnog kluba "objasnio" da nam je bolje preko Albanije nego preko Podgorice jer su putevi za Podgoricu najblaže rečeno katastrofa. Bili smo dovoljno pametni da ga poslušamo i da zanemarimo sve Zvekijeve savjete, i gle čuda u Albaniji nas je dočekao novi autoput za Kosovo. I što je najbolje ne plaća se. Dolaskom na Kosovo "oderali" su nas za osiguranje vozila, rekao covjek plati ili deca skidaju kotače. Nakon toga preko Šarplanine u Makedoniju. Nije previše za reći da su nas na svakoj granici koju smo prolazili gledali u čudu. Nikome nije bilo jasno kako smo baš tu naletjeli. Ulazak u Grčku smo platili sa majicom.

Sve u svemu i više nego obečavajući uvod u Grčku avanturu.

Totalno razvaljivanje domaćina

Spartakos Glyfadas - Nada SSM Split 3:16 (7inn)

Još jedna u nizu uspješnica ekipe trenera Ivana Račića koji tako suvereno pobjeđuju u Interligi i Hrvatskom prvenstvu.

Od samoga početka se znalo tko je gazda na terenu. Nada SSM se postavila dominantno. U prvoj izmjeni na sacrifice fly Daria Colovića i izvrstan udarac Ante Ćurkovića ostvareno je vodstvo od 0-2. U obrani je vrhunsku predstavu pružio Jadran Dadić na poziciji bacača koji je svojim iznimno dobrim bacanjem (82mph) zacementirao sve Grčke pokušaje da osvoje bod. I sve to nije bilo dosta. U trećeoj izmjeni home run Colovića i to na count 2-0. Loptica je sletjela na nakih 120 metara daljine.

Razlika u kvaliteti je bila vidljiva, a rezultat se povečavao iz izmjene u izmjenu.

Nada SSM je imala 9 udaraca (hitova) i 9 walkova. Osim toga Ivan Račić i Jurica Cukar su imali iznimno plodan napadački učinak.

Grčki bacač Evangelos je dobio pravu porciju batina. Zaslužio je 13 bodova za koje je izravni krvac. Bacao je taman za dobro raspucavanje Nadinih igrača.

Utakmica je završila u 7 izmjeni što je postalo pravilo za igrače Nade ove godine.

Sve u svemu dobro otvaranje kvalifikacija za Ligu prvaka. [sv]
© Copyright BK Nada SM Split 2016